NPS werkt aan beter beleid voor aanpak noden burgers

Met de installatie van een nieuw afdelingsbestuur van de NPS in het district Sipaliwini op zaterdag 28 januari start de partij haar mobilisatie om beter de noden van de plaatselijke gemeenschappen in kaart te brengen. Op die manier kan beter beleid worden geformuleerd voor aanpak, stelt NPS-voorzitter Gregory Rusland. 

Hij zegt dat niet slechts gemobiliseerd moet worden met het oog op de algemene verkiezingen, maar dat continu gekeken moet worden naar de ontwikkelingsmogelijkheden van burgers en hoe tot dat punt te komen. 

Naast de installatie van dit bestuur werden 13 besturen voor onderafdelingen over diverse gebieden/dorpen gekozen en daarna geïnstalleerd door Rusland. 

De voornaamste punten die naar voren kwamen tijdens zijn bezoek en delegatie aan Manlobi in het boven Suriname gebied, zijn de gebrekkige onderwijsfaciliteiten en de moeilijke financiële situatie van het land. 

Spontaan werd vanuit de zaal gewezen op verbetering van de huidige positie van de groene partij bij de verkiezingen in 2025. Daarbij werd verwezen naar de periode toen de NPS meer zeggenschap en de leiding van het land had en vanwege het financieel-economisch beleid toen in noodzakelijke benodigdheden kon worden voorzien. 

Met de installatie zijn nagenoeg alle districten voorzien van een nieuw bestuur die 3 jaren aanzitten.

error: Kopiëren mag niet!