DNA-lid Etnel (NPS) ernstig bezorgd over trend vechtende scholieren 

Het Assembleelid Patricia Etnel (NPS) maakt zich ernstig zorgen over de trend die zich voordoet waarbij scholieren in schooluniform vechten na schooluren. Vorige week donderdag, tijdens de openbare vergadering van de Nationale Assemblee, zei ze net nog op de app videobeelden te hebben gezien hoe meisjes gekleed in schooluniform elkaar in de haren vlogen.

Ze wil van de regering c.q. de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur weten wat er interdepartementaal gedaan wordt om deze trend onder scholieren de kop in te drukken en om het te voorkomen. 

Ze haalde aan dat de overheid en instanties 1 tot 2 uur na schooltijd nog verantwoordelijk zijn voor de bescherming van scholieren en studenten. Wat ze nu zegt te zien is geen goede trend en er moet een oplossing in komen. 

Etnel zegt al een voorstel te hebben gedaan aan het parlement voor het voeren van een breed debat over deze situatie. Ze zegt van de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur spoedig een reactie in het parlement te kunnen vernemen. Etnel hoopt spoedig op een goede oplossing van de minister c.q. de regering, “omdat als het zo doorgaat de scholieren elkaar nog zullen vermoorden, omdat zij aan het vechten waren”, aldus het Assembleelid.

SS   

error: Kopiëren mag niet!