RUGBY
Six Nations 2023 wandkaart
DOOR CHRIS DINSDALE

4 februari 2023 – 18 maart 2023 – Het Six Nations Championship 2023. Regerend kampioen Frankrijk begint hun titelverdediging tegen Italië in het Stadio Olimpico in Rome, terwijl het belangrijkste rugbytoernooi van het noordelijk halfrond van start gaat.

UITGEVERS: Waarom stelt u deze wandkaart niet beschikbaar voor uw online bezoekers om te downloaden? Een prachtige poster voor elke rugbyfan!

Het Six Nations Championship wordt elk jaar gespeeld tussen Engeland, Frankrijk, Ierland, Italië, Schotland en Wales. Elk team speelt vijf rondes tegen elk ander team, in totaal 15 wedstrijden, met wisselend thuisvoordeel tussen seizoenen.

Het toernooi begon in 1883 tussen de vier “thuislanden” Engeland, Schotland, Wales en Ierland, waarbij Frankrijk in 1910 en Italië in 2000 toetrad tot de huidige zes landen.

Onder de paraplu van het toernooi zijn er individuele competities zoals de Calcutta Cup-wedstrijd (betwist tussen Engeland en Schotland sinds 1879), de Millennium Trophy (Engeland en Ierland, sinds 1988), de Centenary Quaich (Ierland en Schotland, sinds 1989), en de Giuseppe Garibaldi Trophy (Frankrijk en Italië, sinds 1988). De Triple Crown wordt toegekend aan een thuisland dat de andere drie thuislanden verslaat. Als een team alle vijf de wedstrijden wint, wint het een “Grand Slam”.

error: Kopiëren mag niet!