Poll: Burger vindt 2022 erger dan was verwacht

De meeste mensen in de samenleving vinden dat 2022 erger is verlopen dan was verwacht. Dat kan geconcludeerd worden uit de uitkomst van een poll die op de website van Dagblad Suriname een paar dagen stond. In deze poll konden lezers en volgers van de krant reageren op de vraag ‘hoe vindt u dat 2022 is verlopen?’

Van het totale aantal van 1.046 uitgebrachte stemmen hebben 706 personen (67 procent) de optie ‘Erger dan verwacht’ aangevinkt. Voor 246 mensen was 2022 zoals ze hadden verwacht (24%) en toch waren er 94 personen die van oordeel zijn dat 2022 beter is verlopen dan zij hadden verwacht (9 procent).

Natuurlijk zullen velen zich afvragen wie de mensen zijn die vinden dat 2022 beter is verlopen dan verwacht. Het was het nasleep-jaar van de Covid-pandemie en ook het jaar waarin de strop van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wekelijks strakker leek te worden aangetrokken. 

Het is het jaar geweest waarin burgers welhaast dagelijks geconfronteerd werden met stijgende prijzen van producten en diensten. Prijzen van producten werden a la dol verhoogd en prijzen van dezelfde producten verschilden dan ook nog van winkel tot winkel, van supermarkt tot supermarkt. 

Veel gewone burgers werden gedwongen om te gaan hosselen. Burgers met twee, drie banen zijn niet vreemd meer in de hedendaagse samenleving. Het stressgehalte nam in 2022 toe, als ook de bloeddruk bij veel mensen, door allerlei spanningen en problemen veroorzaakt door de financieel-economische crisis.

Het is dan ook niet zo vreemd, dat zo velen vinden dat 2022 erger is verlopen dan was verwacht.

PK

error: Kopiëren mag niet!