De herdenking van de Dag van de Revolutie wordt met geest en daadkracht voorbereid

De Nationale Democratische Partij, NDP, Suriname maakt zich op om de aanstaande Dag van de Revolutie eer aan te doen, door de regering Santokhi/Brunswijk het vuur na aan de schenen te leggen. Om een idee te krijgen van wat er verwacht kan worden van deze dag, werden de voelhorens uitgestoken binnen het NDP-kamp.

Militant

De herdenking wordt met geest en daadkracht voorbereid. Er is een militante houding aangenomen. Het aangekondigde politiek offensief zal in het teken van de verkiezingen van 2025 opgevoerd worden. Voortzetting van de motivering van de achterban en protestdemonstraties horen erbij. Alle laden worden opengetrokken om het landsbestuur weer in handen te krijgen.

Correctie

Na de val van de NPD-regering werd het verlies geëvalueerd en orde op zaken stellen aangekondigd. Tijdens het herstelproces liet voorzitter Bouterse het dagelijks bestuur, het verbeteren en de her constructie van de partij over aan de overige leden van het bestuur. Ondervoorzitter Jennifer Simons zette zich met partijgenoten in om, fouten die de oorzaak waren van de verkiezingsnederlaag te corrigeren.

Bestuursverkiezing

Het mes werd erin gezet. Getracht werd om zaken die verkeerd liepen recht te trekken. Er werd naar bestuursverkiezingen toegewerkt. Er was sprake van dat voorzitter Bouterse en ondervoorzitter Abrahams de leiding van de partij, voor de Algemene Verkiezingen van 2025 zouden overdragen aan opvolgers die tijdens interne bestuursverkiezingen zouden worden aangewezen.

Kink in de kabel

Op 11 december werd de NDP-vernieuwingsklok teruggedraaid door het NDP Centraal Politiek Orgaan. Voorzitter Bouterse nam het heft terug in handen. De aangekondigde bestuursverkiezingen werden uitgesteld tot een paar jaar na de Algemene Verkiezingen van 2025. Het huidig bestuur blijft ongewijzigd aanzitten. De vernieuwingsgezinde leden zien deze kink in de kabel als een tegenslag een nadeel voor de democratie binnen de partij.

Alliantie

Mevrouw Simons werd gezien als een kanshebber op het voorzitterschap. De politica leidde de aan de gang zijnde onderhandelingen met politieke partijen, organisaties, instituten en individuen om het VHP-regeringsbeleid te blokken. 

Aanpassing

Er wordt gewerkt aan een aangepast partij politiek programma waarin de Algemene Verkiezingen van 2025 centraal staan. Het ligt in de bedoeling dat de partij zich rond de herdenking van de Dag van de Revolutie zich zal uitspreken over de te volgen lijn.

Verkeerde richting

Het terugkomen op het schoonmaak- en reinigingsproces binnen de partij wordt door de vernieuwingsgezinde groep beschouwd als het handhaven van verkeerde zaken. Er wordt niet verwacht, dat de personen die de partij schade hebben berokkend hun handel en wandel zullen verbeteren.

In het wiel gereden

De NDP vertegenwoordigt door een kern onder leiding van politica Simons was tot voor kort bezig onderhandelingen te voeren met gelijkdenkende organisaties, politieke partijen en individuen om de komen tot een alliantie tegen het VHP-regeringsbeleid. De verwikkelingen binnen de paarse partij dwarsbomen de onderhandelingen.

Heroriëntatie

Vogels van diverse pluimage, organisaties geven aan, vertrouwen te hebben gehad in het NDP-herstelproces zijn ontstemd. De positieve uitstraling en overredingskracht van mevrouw Simons werkte overtuigend. Het een halt toeroepen aan het proces vraagt om een heroriëntatie op eventueel samen optrekken.

Vertrouwen

Het is een kwestie van vertrouwen. Leider Bouterse heeft gedurende de loop van zijn regime met tal van partijen, organisaties en personen samengewerkt, die uitgehold, misbruik en uitgespeeld werden. De organisaties die deel uitmaken van de alliantie en/of overwegen zich aan te sluiten houden rekening met politiek misbruik en verraad.

HD

error: Kopiëren mag niet!