Weer dambreuk bij Johanna & Margaretha

Er is al enkele weken sprake van opnieuw dambreuken bij de waterkerende dam achter bij plantage Johanna & Margaretha langs de rechteroever van de Commewijne. Het zoute zeewater stroomt op minstens vier plekken het uitgestrekte zwampgebied achter de plantage binnen. Enkele tientallen vissers uit het dorp en omliggende gebieden leven van de visvangst uit het zwampgebied. 

Het binnenstromend zeewater vormt een gevaar voor de visstand in het zwemgebied. Vorig jaar was er reeds sprake van een dambreuk in dezelfde omgeving van de waterkerende dam. Lokale vissers hebben toen in samenwerking met het ministerie van Regionale Ontwikkeling  provisorisch de dambreuk hersteld. In dezelfde omgeving, nu op meerdere plekken, heeft de waterkerende dam het begeven. 

Het Assembleelid Roy Mohan (VHP/Commewijne) heeft gisteren tijdens de openbare vergadering van de Nationale Assemblee dringende aandacht gevraagd van de regering voor dit ernstig probleem.

SS

error: Kopiëren mag niet!