Debie (VHP) uit grote bezorgdheid over besluit KLM vooralsnog te stoppen met vrachtvervoer vanuit Suriname

KLM: “Embargo op vrachtvervoer vanwege gewichtsbesparende maatregelen”

Radjendre Debie (VHP heeft donderdagmiddag in de Nationale Assemblee zijn bezorgdheid geuit over het besluit van de KLM om vooralsnog geen vracht meer te vervoeren vanuit Suriname naar Nederland. Per 1 februari wordt al gestopt het het vervoer van vracht uit Suriname. Het is kort dag dus. en het gaat om een eenzijdig besluit an de KLM waardoor iedereen die betrokken is bij de export van goederen en producten onaangenaam werd verrast.

Door dat besluit komt de export van groenten en fruit weg te vallen, zo sprak de politicus. “Uitval van deze afzetmarkt gaat enorme consequenties hebben voor de landbouwers en exporteurs. Ze zullen grote verliezen lijden. Velen zullen de sector de rug toekeren.” Debie wil van de minister van Transport, Communicatie en Toerisme Albert Jubithana weten “wat er aan de hand is”. “Waarop is dit besluit van de KLM gebaseerd? Dit is zeer urgent.”

Het is op dit moment niet duidelijk waarom de KLM tot haar besluit is gekomen en er niet vooraf contact is gezocht met ‘Suriname’ om het besluit toe te lichten. 

De redactie van Dagblad Suriname heeft de KLM benaderd voor een reactie. In een eerste, summiere, reactie stelt de KLM: “KLM heeft onlangs in verband met gewichtsbesparende maatregelen een embargo ingesteld op het verzending van vracht van Paramaribo naar Amsterdam. Hierover zijn wij in gesprek met de luchtvaartautoriteiten en overheden.”

PK

error: Kopiëren mag niet!