LEGER
Rheinmetall-aandelen stijgen door Leopard-export
DOOR PHIL BAINBRIDGE

26 januari 2023 – Het besluit van Duitsland om Leopard 2-tanks naar Oekraïne te sturen, heeft de aandelen in de 134 jaar oude wapenfabrikant Rheinmetall – die al stegen sinds het begin van de oorlog – naar een recordhoogte gestuwd.

Rheinmetall werd in 1839 opgericht om het Duitse rijk van munitie te voorzien, en bleef tijdens beide wereldoorlogen wapens aan de staat leveren, tijdelijk genationaliseerd door de nazi-regering.

Nu Duitsland een assertievere rol op zich neemt in zijn buitenlands beleid, is Rheinmetall goed gepositioneerd om te profiteren met zijn Leopard-taks, Marder- en Puma-infanteriegevechtsvoertuigen, Panzerhaubitze zelfrijdende houwitsers, militaire vrachtwagens, luchtverdedigingssystemen en een volledige reeks van munitie.

error: Kopiëren mag niet!