“Klinkklare onzin” is toch een normale bewoording?

Het gebruik van de bewoording “klinkklare onzin” door Volksgezondheid-minister Amar Ramadhin als reactie op een bewering van het Assembleelid Ebu Jones (NDP) als zou de bewindsman weigert om Covid-gelden uit te betalen aan werkers voor verrichte diensten in het Mungra Medisch Centrum, MMC in Nieuw Nickerie, heeft gisteren onnodig voor felle reacties gezorgd aan de zijde van de oppositie, met name leden van de NDP-fractie. 

De ontstane commotie tijdens de openbare vergadering dinsdag heeft zelfs ertoe geleid, dat Dew Sharman, die op dat moment de vergadering leidde, de toevlucht moest zoeken in een schorsing om de gemoederen tot bedaren te krijgen. Het Assembleelid Jones, ondersteund door enkele van zijn fractiegenoten, voelde zich gekrenkt door het gebruik van de bewoording “klinkklare onzin”. Feitelijk onterecht. “Klinklare onzin”, is een normale bewoording in de Nederlandse taal. Minister Ramadhin verduidelijkte zulks ook na de schorsing naar aanleiding van de ontstane commotie. Als men zich toch gekwetst voelt, wat geenszins de bedoeling van hem is geweest, zei de minister, dat hij die bewoording terug neemt en daarvoor in de plaats “onjuist” hanteert. 

Covid-gelden

Over de uitbetaling van Covid-gelden aan werkers in het MMC zegt minister Ramadhin, dat aan alle verpleegkundigen de gelden ondertussen zijn uitbetaald. De groep die nog uitbetaald moet worden betreft part-timers, die indertijd waren aangetrokken voor technische ondersteuning bij de Covid-zorg. De verlate uitbetaling heeft te maken met het feit, dat rechtspositionele zaken van betrokkenen eerst in orde gemaakt moesten worden. Het gaat volgens de minister om een heel kleine groep van personen die nog over de maanden januari en februari 2022 moeten worden uitbetaald. “Het lid Jones maakt van een mug een olifant”, zei Ramadhin, die zei het verwijt van weigering tot uitbetaling van C

ovid-gelden onacceptabel te vinden. Nadat de gemoederen tot bedaren was gekomen wees NDP-fractieleider Rabin Parmessar erop, dat de minister wel kan zeggen dat het om slechts een kleine groep gaat die nog uitbetaald moet worden, maar dat in deze tijd van crisis elke cent die men nog moet ontvangen ook zo snel mogelijk uitbetaald wil krijgen. 

De ontstane commotie rond een woordgebruik geeft aan, dat het vaak niet nodig is om op het scherpst van de snede te debatteren omwille van het scoren van politieke punten. En dat geldt voor beide zijden van de debatten. Openbare vergaderingen van het parlement kosten de belastingbetaler niet een beetje geld. De bevolking verwacht derhalve dat er effectief en efficiënt wordt vergaderd.

SS

error: Kopiëren mag niet!