Na Covid-periode beconcurreren barbershops elkaar – “Ik was de eerste barbershop in mijn buurt en merk dat er vier zijn bij gekomen”

“Na het hele lockdown-periode heb ik nu veel meer concurrenten”, zegt Filla. Hij heeft een barbershop en geeft aan in gesprek met Dagblad Suriname, dat hij nu heel veel concurrenten heeft in de straat waar zijn zaak is. “Ik was de eerste barbershop in mijn omgeving,  maar merk dat er nu vier bij zijn gekomen. Enkele van ze waren zelfs klanten van mij en hebben door de tijd en moeilijke situatie wat geprobeerd en het werkt voor hun, maar nu heb ik enkele klanten kwijt” zegt Filla.  

“Daarnaast heb je zelfs klanten die het ook zelf doen vanwege de financiële situatie. Het jaar 2022 was heel moeilijk voor mij, ondanks dat alles nu soepel gaat zat ik met het gevoel dat ik in een andere branche moet gaan” aldus Filla. “Uiteindelijk besloot ik toch door te gaan met wat ik doe en nog enkele dingen erbij te doen dan bij te bouwen en ook kleren te verkopen. Het moet ergens goed gaan, dus ik probeer het maar. Ik ben wel blij dat mensen wat proberen te maken van hun leven, maar het wekt nog angst in mij op.”

“Van het jaar ga ik dus wel moeten komen met een ander idee, want tot nu toe heb ik voor de maand januari niet veel klanten gehad. Het jaar 2023 wordt dus een grote uitdaging voor mij” aldus Filla.

Een andere man die een barbershop heeft, geeft aan dat hij zich niet stoort met de concurrentie buiten. “Als je iets doet en het gaat, dan ga je anderen hebben die het ook willen uitproberen en kijken of het bij hen gaat lukken. Dus ik doe mijn ding, maar rustig hoor en kijk hoe ik verder kan groeien”, aldus de ondernemer. “Ik ga zeker wat erbij moeten doen, maar je hebt klanten die het meest klagen over de prijs, hoe start je dan met wat anders? Door dat de prijzen zijn verhoog van de spullen die ik koop ga ik mijn prijzen moeten aanpassen.

“Als je iets geweldigs op je hoofd wil, ga je ook moeten uitgeven. Ik werkdaarnaast ook met schone spullen. Zolang een andere klant aan de beurt is maak ik alles schoon en vernieuw ik dingen die in contact zijn gekomen met bloed. Door enkele Covid-gevallen die bij zijn gekomen, ben ik ook heel voorzichtig, dus er mogen niet meer dan vier klanten in mijn zaak. Ik heb iemand die ook voor mij werkt, dus terwijl wij twee mensen afhandelen wachten de andere twee binnen en de andere buiten op de bank of in hun voertuig. Ik weet niet van wat het jaar voor mij zal brengen, maar ik weet wel dat ik zeker plannen heb om nog iets erbij te doen. Zolang je in staat bent iets te doen voor jezelf en wat te maken, doe het, geef het niet op.”

TM      

error: Kopiëren mag niet!