Bomen op het terrein Anton de Kom Universiteit krijgen snoeibeurt

Het terrein van de Anton de Kom Universiteit van Suriname ziet er de laatste paar dagen fraaier uit. Bepaalde bomen op het terrein van de universiteit zijn onderzocht.

Oude bomen

Studenten die dagelijks op en rondom de campus zijn zijn heel voorzichtig geworden, nadat onlangs een studente is overleden, nadat een palmboom op haar terecht kwam. De bomen op het terrein zijn heel oud en kunnen elk moment omvallen of takken ervan kunnen afbreken, met alle gevolgen van dien. De sfeer die de bomen creëren is natuurlijk vriendelijk. Ze bieden verder heel wat schaduw voor studenten die samen studeren of gewoon een babbeltje met elkaar willen houden. Door het voorval is besloten dat de bomen nagekeken zouden worden.

Aandacht ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur  heeft zich na de dood van de studente ter plekke georiënteerd en gaf als advies, dat er gekeken moest worden naar de ouderdom van de bomen en misschien ook vervangen worden.

Situatie bomen 

Niet alle bomen zijn aangepakt, maar de meeste staan er nu vrolijk bij. De staat van de campus is tot op dit moment redelijk en de studenten zijn natuurlijk blij, dat er een begin is gemaakt met het snoeien van bomen en onnodige planten op het terrein. De meeste grote bomen waar de studenten vaak bij zitten zijn nog niet nagekeken. 

De studenten hopen dat ook dit snel gaat behoren. De angst na het ongeval zit er nog even in. Voor auto’s vormen de takken ook een groot gevaar. Er kunnen takken op auto’s die daar geparkeerd worden terecht komen na een harde windstoot of wat regen. Studenten geven te kennen aan de redactie van Dagblad Suriname, dat ze nu oplettender zijn. Een ongeluk schuilt in een klein hoekje, zegt een studente, die daarmee wil aangeven dat je niet weet wanneer er iets mis zal gaan. Ze zegt nog erbij dat je nooit voorbereid bent op een ongeval.

GW

error: Kopiëren mag niet!