Openstaande EBS-rekeningen overheid gerelateerd belopen SRD 277 miljoen

De openstaande EBS-stroomrekeningen van de overheid en overheidsgerelateerde verbruikers belopen een bedrag van ruim SRD 277,5 miljoen. Blijkens een overzichtslijst uit het rapport van de EBS-tarievencommissie heeft de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij N.V (SWM) een openstaande stroomrekening bij de EBS (Energie Bedrijven Suriname N.V) van ruim SRD 92 miljoen. Voor straatverlichting heeft de overheid een openstaande rekening van SRD 54,5 miljoen. 

Het gaat hier om stroomrekeningen die langer dan 3 en 4 maanden open staan. 

Het ministerie van Openbare Werken heeft met SRD 7,2 miljoen de hoogste openstaande rekening onder de ministeries, gevolgd door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur  met ruim SRD 4,5 miljoen. 

De openstaande stroomrekeningen van de overige ministeries belopen bedragen variërend tussen SRD 700.000 tot SRD 4 miljoen.

SS

error: Kopiëren mag niet!