Donatie aan bejaardenverzorgingstehuis Siembah door Lions Club Parwani

Lions Club Parwani heeft van Koemar Karghi van Koemar Shipping, twee dozen wegwerp incontinentieslips ontvangen in december 2022. Na afstemming met de fellows is besloten om deze incontinentieslips te overhandigen aan bejaardentehuis Siembah te Mariënburg. 

In overleg werd besloten om de overhandiging te doen op donderdag 19 januari rond 17:00 uur. President Reza Abdoelhak  werd hierbij bijgestaan door Lion Andre, Ramesh, Jai, Ricky, Amar, Ashwin en Anil.

De groep werd ontvangen door zuster Rina en Nisha. Na de kennismaking heeft President Reza officieel de dozen incontinentieslips overhandigd aan zuster Rina. Zuster Rina heeft de Club bedankt om Siembah te selecteren en ook had ze een dankwoord voor de donateur, de heer Koemar Karghi.  

Het tehuis heeft een tafel voor donaties die zij dagelijks ontvangen. Hierop waren onder andere een grote zak rijst, blikjes sardines, enkele rekken eieren en buitenlandse kippenbouten. Deze voorraad is volgens zuster Rina voor enkele dagen. Fellow Andre heeft na het aanhoren hiervan voorgesteld om een financiële bijdrage te doen aan het tehuis. De fellows hebben spontaan hieraan gevolg gegeven. Er is in totaal SRD 4/500 opgehaald. President Reza heeft namens de groep het geldbedrag overhandigd aan zuster Rina. Dit werd ook direct verwerkt in de boeken. 

Na dit officieel gedeelte heeft zuster Rina en Nisha de groep een rondleiding gegeven langs de verschillende kamers en kon een gesprek aangegaan worden met de oudjes. Hierbij werd vernomen dat de oudste bewoonster 95 jaar is. Aan de gezichten van de senioren burgers was te zien dat ze blij waren met het bezoek. 

“Bij de rondleiding is het enkele fellows opgevallen dat de elektra installatie op enkele plaatsen levensgevaarlijk is. Wij hebben gezien dat de deksels van de installatiedozen ontbreken. Als een bewoner per ongeluk hiermee in contact komt kan het fataal aflopen. Ook zijn er lasverbindingen die niet in lasdozen verwerkt zijn. Afgesproken is dat wij dit aan de club zullen voorleggen en proberen te komen met een oplossing. Hierna hebben wij afscheid genomen van de zusters en zijn toen richting Paramaribo vertrokken.”

Lions Club Parwani voert projecten uit op het gebied van blindheid/slechtziendheid, honger/armoede, kanker bij kinderen, milieu en het nieuwe wereldwijde initiatief, diabetes. De uitvoering van projecten op voornoemde gebieden worden mogelijk gemaakt door opbrengsten van fondsvormende activiteiten maar ook door middel van donaties. Kijk uit naar de projecten in de komende maanden. Voor meer informatie kan men de Facebookpagina bezoeken.   

error: Kopiëren mag niet!