De werkende klasse struggled om in leven te blijven: “Laat de koers niet verder stijgen”

Ondernemers houden hun hart vast. Als de koers blijft stijgen zien zij hun business sterk achteruitgaan. “Nu al verkoop ik minder”, zegt een straatventer. Voorheen verkocht ik drie tot vier keer zoveel. De man voorspelt een verdere toename van criminaliteit en meer winkels die zullen sluiten. Wij die van dag tot dag moeten leven voelen het. De mensen die 16.000 en 20.000 verdienen, merken er niets van, zij zwemmen in het geld”, lucht de man zijn hart.

Ook een verkoper van koele dranken voelt de bui al hangen. Als de koers stijgt zullen zijn inkoopproducten zoals fruit en flessen duurder worden. Om niet te spreken over de prijs van suiker. “Een zak markoesa  kost al SRD 500 voor nog geen 20 stuks”, laat de man weten. Hij merkt ook op dat de consumenten minder besteden.

“Momenteel moeten wij het hebben van de Franse toeristen, want onze werkende klasse hier koopt niet. Ze struggelen om in leven te blijven”, licht de man toe. Een kledingverkoper zegt nog, dat als een jurk SRD 150 kostte je er nu SRD  600 voor moet betalen. “De spullen komen uit Nederland, dus moeten ze met Euro’s worden ingekocht. Nee, de koers moet niet verder stijgen”, besluit de handelaar.

RB

error: Kopiëren mag niet!