OM: Geen drugs uit Suriname onderschept op Jamaica

De lading 1.549 kilo cocaïne die op 14 januari is onderschept op Jamaica, is niet afkomstig uit Suriname. Op 15 januari verscheen in lokale media een artikel over de onderschepping van een lading drugs op Jamaica, op een schip dat mogelijk afkomstig was uit Suriname met China als eindbestemming.

Naar aanleiding van deze berichtgeving heeft het Openbaar Ministerie (OM) via het Justitieel Interventie Team (JIT) navraag gedaan bij de politie, douane en de militaire inlichtingendienst van Jamaica. Daaruit is duidelijk geworden, dat de partij niet uit Suriname komt.

De Jamaicaanse autoriteiten bevestigen, dat er op 14 januari een partij van 1.549 kilo drugs is onderschept op de haven Bustamente in Kingston. De container met de drugs bevond zich aan boord van het schip CMA CGM Veracruz, afkomstig uit Cartagena, Colombia. De vermoedelijke eindbestemming van het schip was Trinidad & Tobago.

Het containerschip CMA CGM Veracruz is te groot voor de Surinaamse wateren, meldt het JIT. Daarom kan het team met zekerheid aangeven, dat het schip en de drugs niet afkomstig zijn uit Suriname, aldus het OM.

error: Kopiëren mag niet!