KPS: 250 verdachten landelijk van 2 tot en met 15 januari aangehouden

De politie heeft in de periode van 2 tot en met 15 januari 250 verdachten landelijk aangehouden, van wie 146 verdachten of ruim 58 procent in verzekering zijn gesteld. Het gaat hierbij om ernstige verdenkingen zoals geweldsdelicten, inbraken, berovingen, overvallen en zedendelicten, aldus het Korps Politie Suriname, KPS.

In die periode zijn 167 strafdossiers verzonden naar het Openbaar Ministerie. Ook werden landelijk 150 roadblocks gehouden. 

De politie gaat door met de handhaving om het veiligheidsgevoel in de samenleving te verhogen. “Als politie gaan we moedig door met de criminaliteitsaanpak, zonder aanzien des persoons”, laat de directeur Operaties, commissaris van politie Bryan Isaacs, weten. 

De politie wordt hierbij ondersteund door het Nationaal Leger en andere veiligheidsdiensten.

“Het Korps Politie Suriname rekent op de samenleving om informatie die kan leiden tot de opheldering van strafbare feiten en ongeregeldheden, met haar te delen via het verkorte nummer 115, de gratis tiplijn 179 of de dichtstbijzijnde politiepost. Op deze manier levert u een waardevolle bijdrage aan de veiligheid van de samenleving”, zo bericht het KPS.

error: Kopiëren mag niet!