‘Mackoe’ aangehouden voor beledigen en met dood bedreigen van onder meer president en vicepresident

Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) heeft op vrijdag 20 januari de 58-jarige verdachte G.M. alias ‘Mackoe’ aangehouden.

De man wordt ervan verdacht op woensdag 18 januari in een voicebericht dat via social media viraal ging, president Chandrikapersad Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk, ministers, First Lady, gezagdragers, VHP-kopstukken, en prominente figuren uit vakbondsorganisaties en het bedrijfsleven zwaar te hebben beledigd, met de dood te hebben bedreigd en de gemeenschap te hebben aangezet tot het plegen van een strafbaar feit dan wel gewelddadig optreden tegen de overheid.

Eén van gezagdragers heeft van deze strafbare feiten op 18 januari aangifte gedaan op het politiebureau de Nieuwe Grond. De verdachte werd opgespoord en in het ressort Zorg en Hoop op 20 januari in de boeien geslagen. Hij werd vervolgens ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau de Nieuwe Grond.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte door de politie in verzekering gesteld.

“Aan de samenleving wordt ten overvloede het beroep gedaan dergelijke strafbare feiten achterwege te laten, daar zij strafbaar is gesteld volgens artikel 152 van het Wetboek van Strafrecht (belediging Staatshoofd/waarnemend Staatshoofd) en er een gevangenisstraf van ten hoogste vijf jaren of een geldboete van de vierde categorie hiervoor staat”, zo bericht het Korps Politie Suriname.

error: Kopiëren mag niet!