Verdachte (33) van poging tot doodslag, zware mishandeling, vernieling en diefstal opgepakt

Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben op vrijdag 6 januari de 33-jarige verdachte G.A., in het ressort Geyersvlijt waar hij zich schuil hield, aangehouden voor poging doodslag, zware mishandeling, vernieling en diefstal aangehouden.

De politie van het bureau Uitvlugt kreeg vrijdag 30 december van het Command Center een melding, dat een slachtoffer met kapverwondingen zich bevond aan de Soersideistraat. Daar aangekomen verklaarde de aangeefster S.N., één van de slachtoffers, dat zij een maand geleden de relatie met haar vriend G.A. had verbroken. Desondanks belde haar ex-vriend haar op 30 december op om met hem uit te gaan. Zij weigerde in te gaan op zijn verzoek, omdat zij geen relatie meer met elkaar hebben.

De vrouw, die thuis was met haar kinderen en de 53-jarige D.S., vader van haar kinderen, zag op een bepaald moment de auto van haar ex-vriend voor de poort. Die ex-vriend stapte gewapend met een scherp voorwerp uit de auto, ging het erf van de vrouw op en vernielde uit jaloezie de auto van D.S. De 53-jarige man kwam naar buiten en werd direct met het scherp voorwerp aangevallen door de verdachte. 

D.S. heeft hierdoor verschillende kapverwondingen op zijn lichaam en hoofd opgelopen. De vrouw, die tussen de twee mannen ging om erger te voorkomen, liep een kapwond op aan haar rechter handpalm. Het lukte de vrouw om D.S. in de woning te trekken, waarna zij de deur op slot deed.

G.S. ging hierna in een andere woning op hetzelfde perceel en sloeg daar alle schuiframen stuk. De verdachte liep vervolgens naar de bovenverdieping, waar hij een groot geldbedrag wegnam en daarna de plek verliet.

De slachtoffers werden voor medische hulp in een ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. 

Bij de aanhouding van de verdachte werd het scherp voorwerp, waarmee hij de slachtoffers had verwond, aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte werd overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo die belast is met het verdere onderzoek in deze zaak. 

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte G.S. door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!