Ruim 95% Chinese ondernemers geeft landelijk gehoor aan oproep SCUA

De Suriname Chinese United Association (SCUA) had een oproep gedaan aan al haar leden en sympathisanten die een zakelijke onderneming exploiteren (waaronder warenhuizen, supermarkten, restaurants, etcetera), om in de ochtend van dinsdag 20 december, de deuren gesloten te houden tot 13:00 uur.

Volgens informatie die Dagblad Suriname verkregen heeft, heeft deze actie voor zo’n 95% landelijk plaatsgevonden. Naar aanleiding van deze informatie kan geconcludeerd worden, dat het een geslaagde actie was. Vernomen wordt dat er verdere stappen ondernomen zullen worden, indien de criminaliteit niet wordt aangepakt.

In de media verscheen een bericht waarin werd aangegeven, dat de SCUA en de WOVS (Winkeliers- en Ondernemersvereniging Suriname) een krachtig signaal aan de regering hebben gegeven om te handelen. Echter verneemt de redactie van Dagblad Suriname, dat er geen ondersteuning aan de Chinese gemeenschap is verleend door de WOVS. De Chinese ondernemers hebben ondersteuning gehad van de Chinese ambassade, de SCUA en SCBA (Suriname Chinese Business Alliance).

SK

error: Kopiëren mag niet!