Stichting Zoutkorrel organiseert Kinderdag viering op 3 december

Stichting Zoutkorrel organiseert op 3 december tussen 9.00 en 12.00 uur een Kinderdag viering aan de drs.Sophie Redmondstraat op het Jeugdcentrum terrein. De stichting heeft als doel een bijdrage te leveren aan de lichamelijke, sociale, geestelijke en emotionele vorming van kinderen en jongeren.

Aangezien op 5 december Kinderdag gevierd wordt in Suriname, heeft de stichting gemeend om ook op deze dag kinderen en ook ouders meteen klaar te maken voor het komende Kerstfeest. 

Aan de stichting is de vraag gesteld, waarom er gekozen is voor het vragen van een vrijwillige bijdrage en niet een vastgesteld tarief. Hierop zegt directrice Romana Codringhton-Foort: “Door een vrijwillige bijdrage te geven willen wij geen enkel kind uitsluiten voor dit evenement. Als wij een vastgesteld tarief zouden vragen, dan zullen alleen kinderen meedoen wiens ouders/verzorgers in de gelegenheid zijn om het te betalen en dat willen wij niet. Alle kinderen mogen genieten van hun kind zijn.”

Het evenement is niet alleen de viering van Kinderdag, maar ook meteen het kerstverhaal vertellen aan de kinderen en ouders, aangezien kerst in aantocht is, zegt Foort. Na het verhaal mogen zij een kerstwerkje maken en zijn daarna vrij om te spelen. “Elk kind wordt voorzien van een versnapering en een drankje en krijgt ook nog iets leuks mee. Wil jij weten wat het is, dan moet jij er zeker bij zijn”, stelt Foort.

“Aan het eind van de dag hopen wij dat ouders een fijne dag hebben kunnen doorbrengen met hun kinderen en dat zij bewust zijn over “the most wonderful time of the year” door het licht te zijn in deze wereld”, aldus de directrice.

SK

error: Kopiëren mag niet!