EZ-minister Kuldipsingh vraagt directeur Jadoenathmisier vanwege persoonlijk conflict thuis te blijven

Uit doorgaans goed geïnformeerde bronnen heeft de redactie van Dagblad Suriname vernomen, dat Aroen Jadoenathmisier, Algemeen Directeur Economische Zaken, door minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (kortweg EZ) is gevraagd om thuis te blijven. Het zou gaan om een persoonlijk conflict.

Jadoenathmisier was voor het aantreden van Kuldipsingh al directeur op het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie. Echter heeft Kuldipsingh, sinds te hebben overgenomen, een deel van haar team van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken meegenomen. Zo is de voormalige directeur van het Nationaal Jeugdinstituut (NJI) Karishma Mathoera geland als waarnemend Directeur Ondernemerschap. 

In het vermeende conflict tussen de bewindsvrouwe en Jadoenathmisier zou het gaan om een persoonlijk en geen ambtelijk conflict. Formeel is de directeur in functie. Een dergelijke functionaris kan alleen bij een besluit van de Raad van Ministers ontslagen worden. 

Saskia Walden, voormalig minister op EZ, moest eerder dit jaar het veld ruimen na enorme kritiek op haar functioneren. Het lukte haar niet om de stijgende prijzen in de winkels te beteugelen. Tot dusver is het ook minister Kuldipsingh niet gelukt om prijscontrole effectief te maken. 

De bewindsvrouwe reageerde vooralsnog niet op vragen van Dagblad Suriname over deze kwestie. 

error: Kopiëren mag niet!