Algehele teleurstelling en wanhoop onder samenleving bij zoveelste verhoging benzineprijzen

“Met deze pompprijzen kom ik straks niet verder dan m’n poort”

“Gepraat, gepraat en nog meer gepraat. Ik wil bijna zeggen, geklets en ergere termen gebruiken”, zo reageert een burger terwijl een medewerker bij de pomp de prijzen aanpast. Het is de zoveelste aanpassing voor dit jaar.

De wanhopige burger stelt: “Mijn salaris gaat geen millimeter verder en met deze pompprijzen kom ik straks ook niet verder dan m’n poort. Met deze verhoging gaan de winkelprijzen nog meer naar boven.” 

Een langslopende student zegt: “De bustarieven zijn aanzienlijk verhoogd en de diensten zijn niet optimaal. In een taxi durf ik niet te stappen, want het bedrag loopt al gauw op tot boven de honderd SRD. Dat zijn allemaal uitdagingen waarmee wij kampen. Met de hoge prijzen van haast alle essentiële zaken komen wij in ernstige problemen. Vooral zij die van buiten de stad komen. Het is gewoon ondraaglijk. 

Vanaf donderdag kost benzine SRD 26,76, een verhoging van SRD 1,88 per liter. Diesel kost nu SRD 23,37. 

President Chandrikapersad Santokhi heeft eerder gezegd dat de subsidie op brandstof van SRD 400 miljoen, ondraaglijk is voor de staat. Hij stelde dat subjecten gesubsidieerd zullen worden om de druk dragelijk te maken. Daarvan is tot nog toe niets concreets bekend.

error: Kopiëren mag niet!