Vicepresident Ronnie Brunswijk waarschuwt president Santokhi voor gebruik staatsinstrumenten voor politiek

“Hij luistert niet”

“Het kan een keer mislopen. Ik heb de president vaker gezegd. Maar hij luistert niet.” Woorden van een zichtbaar geïrriteerde en boze vicepresident Ronnie Brunswijk woensdag 30 november tegenover journalisten voor aanvang van de reguliere Raad van Ministers (RvM)-vergadering.

Volgens vicepresident Brunswijk worden er staatsinstrumenten, waaronder het Justitieel Interventie Team (JIT), door president Chandrikapersad Santokhi en zijn medewerkers op het Kabinet van de President ingezet tegen de vicepresident en ABOP. 

“Er worden steeds scenario’s geschreven. De president weet ervan en doet niets. Het kan niet, dat ik achtervolgd wordt door mensen van de president. Ze hadden ook een uitreisverbod opgelegd tegen mijn broertje.” “Ik heb deze dingen vaker gezegd en ik zeg het voor de media. Ik heb de afgelopen twee weken rustig aangenomen en ik zal nog meer verlof opnemen”, zei de vicepresident.

Bordo uitschakelen 

“Hij luistert niet, ik heb hem steeds weer gezegd”, stelde Brunswijk. “Ik vind het niet fijn wat er is gebeurd met Bordo. Iedereen die wat doet moet vervolgd worden. Maar, dit wist ik al lang. Het wordt gebruikt om de ABOP een kopje kleiner te maken. Ik heb de president steeds gewaarschuwd voor het gebruiken van staatsinstrumenten voor politieke doeleinden. De zaak van Bordo. Ik had de informatie al lang. Het was bekend. Waarom is er toen niets gedaan?” 

“Als je de berichtgeving volgt rijzen er ook veel vragen”, vindt de vicepresdent. NIS-directeur Joel ‘Bordo’ Martinus, wordt door de politie gezocht in verband met ernstige strafbare feiten die hij zou hebben gepleegd. Martinus wordt verdacht van onder andere moord, doodslag, deelneming aan een criminele organisatie, drugshandel en witwassen. De doorgaans super actieve Bordo is al geruime tijd niet meer verschenen op social media. 

Brunswijk gaf aan dat een ieder verantwoordelijk is voor zijn of haar daden, mochten die indruisen tegen de wet. De partij kan daarvoor volgens hem geen verantwoordelijkheid nemen. “De ABOP is niet verantwoordelijk voor wetsovertredingen die gepleegd worden door leden of toppers van de partij.” 

Over het functioneren van Martinus bij NIS zei de vicepresident, dat indien hij voor een periode niet verschijnt er een ontslagprocedure ingezet zal worden. 

error: Kopiëren mag niet!