Verfraaiing Ringweg gestart met beplanten koningspalmen

In het beleid van het Directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het ministerie van Openbare Werken (OW) is er opgenomen, dat belangrijke hoofdwegen en verkeersaders beplant zullen worden. In dit kader werd is woensdag 30 november het startsein gegeven voor het beplanten langs de Ringweg, vanaf de Amazonestraat tot en met Charlesburg, met koningspalmen.

De koningspalmen zijn gedoneerd door ondernemer Vidjay Jaikaran. 

Het planten van de palmen zal in fasen plaatsvinden. In de eerste fase worden 440 koningspalmen geplant. Waarnemend directeur Indersing

Gangabisoensingh geeft te kennen, dat OGA vaak last heeft van vandalisme. Planten worden weggehaald door burgers. Hij doet een beroep op de gemeenschap om, indien men geïnteresseerd is in zo een palm, deze op te halen bij OGA. Hiermee wil de waarnemend directeur voorkomen dat de plantjes worden weggehaald. 

Door de aanwezigheid van een aantal verkavelingsprojecten in de buurt en langs de Ringweg, is veel bos en fauna weggehaald. “We kunnen samen ervoor zorgen dat de Ringweg een bijzondere verfraaiing krijgt en er weer veel groen aanwezig is. Dit beleid zal ook in de districten worden uitgevoerd”, aldus Indersing Gangabisoensingh. 

Minister Riad Nurmohamed roept bedrijven op, die initiatieven hebben voor stad- of district verfraaiing, deze door te geven aan OW. Er zal dan samen worden nagegaan hoe het uitgevoerd kan worden. Het is belangrijk dat bedrijven en overheidskantoren werken aan hun groenvoorziening, zodat zij een mooi aanzicht hebben. “Groenvoorziening is niet alleen mooi, maar zorgt ook voor het bevorderen van de biodiversiteit”, geeft de minister aan.

error: Kopiëren mag niet!