Oud-vicepresident Adhin verschijnt vandaag voor Hof van Justitie

Voormalig vicepresident Ashwin Adhin is gedagvaard om vandaag, donderdag 1 december, voor het Hof van Justitie te verschijnen.Adhin wordt verweten middels valselijk opgemaakte documenten goederen te hebben afgeschreven, als zouden deze niet bruikbaar zijn voor de dienst.

Toen de aantredende regering Santokhi-Brunswijk een oproep deed aan een ieder om weggedragen overheidsgoederen te retourneren, werden deze goederen thuis bij Adhin en uit een woning die hij had aangehuurd, opgehaald en ingeleverd. De technisch apparatuur bleek schade te vertonen en Adhin wordt naast verduistering ook vernieling ten laste gelegd.

Zijn advocaten Irving Kanhai en Chandra Algoe hebben al laten weten dat zij excepties zullen opwerpen. De advocaten hebben eerder ook een schrijven gericht aan het Openbaar Ministerie waarin zij hebben aangegeven, dat Adhin sec vanwege het feit dat hij de hoogst verantwoordelijke was op het Kabinet van de Vicepresident, bereid is de mogelijke schade te vergoeden aan de staat.

Het Openbaar Ministerie heeft nimmer op dit aanbod gereageerd.

error: Kopiëren mag niet!