Valse berichtgeving via fake Facebook-pagina ‘VHP Media Commissie’

Een fake Facebook-pagina van de VHP Media Commissie verspreidt regelmatig valse berichten die de VHP in een kwaad daglicht zetten en de burgers probeert te misleiden. 

Dinsdag is er via deze fake pagina een bericht verspreid met een oproep om het aankomende event met Burna Boy te boycotten. Ten overvloede attendeert de VHP Mediacommissie, dat zij niet beschikt over een Facebook account met de naam: VHP Media Commissie. De VHP heeft slechts één Facebook account: “Vooruitstrevende Hervormings-Partij”.  

De VHP Mediacommissie waarschuwt social media gebruikers voor deze fake pagina’s en verzoekt om bij vermoeden van vervalsing deze pagina’s te rapporteren bij Facebook en de VHP. 

Tevens betreurt de VHP Mediacommissie dat deze valse berichten massaal worden door gedeeld zonder dat er verificatie plaatsvindt. Een ieder is gebaat bij juiste en feitelijk ware informatie, dus het klakkeloos doorsturen van verdachte berichten kan heel schadelijk zijn.

Officiële berichtgeving van de VHP op Facebook verloopt via de officiële pagina van de VHP: Vooruitstrevende Hervormings-Partij”.  

De VHP mediacommissie

error: Kopiëren mag niet!