Maatschappelijke waarden in gedrang gebracht en hebben negatieve invloed op jongeren

Kapitein Shyam Manniesingh van het Nationaal Leger zegt in een gesprek met Dagblad Suriname, dat hij zich niet kan indenken dat een deskundige in de samenleving het volkomen normaal vindt, dat men kabula danst op een school. “Dat vind ik ronduit verschrikkelijk”, zegt Manniesingh. 

“Het is gewoon een misvatting en veelal gebaseerd op kortzichtigheid. Misschien is het gangbaar bij betrokkene thuis, dat hij zijn echtgenote en dochters kabula laat dansen waarbij verscheidene mannen stotende bewegingen maken tegen de edele delen van een vrouw. Maar, dan moet hij dat niet opdringen aan mensen die het walgelijk vinden. Kabula is een erotische dans waarbij vele vrouwen hun sensualiteit gebruiken om geld te genereren. Geen enkele man zou een serieuze liefdesrelatie willen beginnen met een kabulavrouw”, aldus de kapitein.

Negatieve beïnvloeding bij jongeren

Manniesingh geeft verder aan, dat vrouwelijke studenten respect dienen te hebben voor zichzelf.

“Weet men wat het woord dame inhoudt? Dat is een vrouw met een zekere beschaving. Ze trekt nooit aandacht middels overdreven opschik of opzichtige kledij. In Jamaica zijn alle liedjes die geweld en prostitutie aanmoedigen verboden. Maar, in Suriname is alles toegestaan. In vele liedjes worden vrouwen vernederd en de dominante positie van de man wordt toegejuicht. Dit zorgt voor negatieve beïnvloeding bij jongeren. In de krant wordt vrijwel dagelijks melding gemaakt van verkrachting of intimidatie. Gaan we zo met onze vrouwen om? En dit vindt de pseudo deskundige normaal..Let wel, deze zaken brengen maatschappelijke waarden in gedrang en hebben een negatieve invloed op het gedrag van jongeren.”

Leidinggevenden dienen toezicht te houden

De leerkrachten gaan niet vrijuit in deze zaak, zegt Manniesingh. “Als leidinggevende dien je daar te zijn om toezicht te houden dat alles geschiedt volgens de gedragscode van de school. Vele studenten organiseren feestjes in de nachtelijke uren waarbij alcohol, drugs enzovoorts zijn toegestaan. Het wordt verzwegen door schoolleiders om dit te melden, omdat het te maken heeft met de reputatie van de school, vandaar dit soort uitspattingen”, aldus Manniesingh.

SK

error: Kopiëren mag niet!