Voorzitter damvereniging JO.FE.WA. Basdewsing dodelijk door auto geschept

De familie Basdewsing is erg aangeslagen. De voorzitter van damvereniging JO.FE.WA. Hemradj Basdewsing werd op 22 november aangereden.

Het gezin, bestaande uit vijf personen, was op een feest van een 80-jarige, waar de heer Basdewsing een lied ten gehore had gebracht. Hierna besloot hij de weg even over te steken om naar zijn auto te gaan. De familieleden vertellen, dat op dat moment van oversteken vanuit de verte, op de Indira Gandhiweg, een auto met zeer hoge snelheid kwam aanrijden en de heer Basdewsing zich niet meer in veiligheid kon brengen.

Hoewel de familieleden sterke aanwijzingen hebben dat de automobilist onder invloed van alcohol was, zeggen zij dat dit niet is opgemaakt in het proces-verbaal van politie. Zij laten weten hierover in beraad te zijn. De schok binnen het gezin is groot.

Basdewsing was niet alleen de voorzitter van JO.FE.WA., maar was ook een sterk sociaal bewogen mens, laat zijn oudste zoon weten. Zo verzorgde hij ook zanglessen en hielp zijn medemens waar mogelijk. “Ik heb mijn vader nog nooit boos gezien”, zegt de zoon. Zijn weduwe laat weten, dat morgen, dinsdag 29 november, de crematie plaatsvindt.

RB

error: Kopiëren mag niet!