Nieuwbouw muziekschool Commewijne in gebruik genomen

De muziekschool Commewijne is zaterdag 26 november heropend. Het Muziek Educatie Centrum Commewijne (MECC) heeft nu zijn eigen pand betrokken. De nieuwbouw, drie leslokalen, werd geopend door president Chandrikapersad Santokhi in aanwezigheid van onder meer minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Het MECC bestaat sinds 24 april 2010.

Bij de heropening waren ook first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry, parlementariër Soerjani Mingoen en Jaswant Doekharan als projectmanager van het Bureau Gemeenschapsprojecten (BGP) aanwezig.

Het MECC was voorheen in een huurpand gevestigd, waar ook de muzieklessen plaatsvonden. Het BGP gaf ook goedkeuring voor de aankoop van instrumenten. Op basis van de lessen is er een listing gemaakt van wat er aangeschaft moet worden. Het gaat onder meer om drumstellen, keyboard, gitaren en boxen. Verder zijn ook onderdelen voor oosterse instrumenten aangeschaft, zoals de gamelan en kendang. “Muziek geeft hoop, liefde en brengt mensen samen”, sprak projectmanager Doekharan.

In de toekomst zal er voor wat betreft muziekeducatie meer samengewerkt worden met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur alsook met het Bureau Gemeenschapsprojecten.

MECC-directeur Rudolf Mingoen sprak zijn dank uit aan de regering voor de ondersteuning. Hij onderstreepte het belang van muzieklessen en refereerde daarbij naar het thema van MECC, namelijk “Cultuureducatie via muziekeducatie”. Leerlingen van de muziekschool hebben ter gelegenheid van de heropening hun talenten getoond. Daarnaast was er een optreden van een Javaanse dansgroep.

error: Kopiëren mag niet!