MinOWC keurt wangedrag leerlingen IMEAO-4 af

Aan de vooravond van de herdenking van Onafhankelijkheidsdag, 24 november, hebben scholieren zich op de meest ordinaire wijze laten gaan op een schoolfuif van het Imeao-4, aldus het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in een zaterdag 26 november uitgebrachte verklaring.

Volgens het ministerie is de samenleving “geschokt en heeft op niet mis te verstane wijze haar misnoegen kenbaar gemaakt over het immoreel- en wangedrag van deze scholieren”.

“Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) staat volledig achter deze terechte verontwaardiging en keurt deze vertoning ten stelligste af. Het is onvoorstelbaar dat scholieren zich op zodanige wijze misdragen en er niet voor schromen dit vast te leggen alsof dit voorbeeldig en normaal is.”

Het ministerie laat verder weten, dat zij per ommegaande een diepgaand onderzoek zal instellen “en de nodige sancties aan betrokkenen onder andere de schoolleiding en de scholieren opleggen om dit gedrag resoluut af te straffen”. “Het is geenszins de bedoeling dat jongeren, het volk van morgen, zich op dusdanige wijze etaleren”, aldus het ministerie.

“Middels deze wil minister Marie Levens de samenleving dan ook geruststellen, dat dit fenomeen zich niet zal herhalen.”

error: Kopiëren mag niet!