Acht jaar cel geëist voor Srefidensi-levensberoving

Het Openbaar Ministerie waargenomen door Officier van Justitie mr. Bruining heeft 8 jaar gevangenisstraf geëist tegen beklaagde S.T. die in zijn milieu bekend staat onder de roepnaam Stroka. De verdachte staat terecht vanwege zijn aandeel in de schietpartij waarbij Vincent Meiland (40) in de nacht van 24 op 25 november 2021 van het leven werd beroofd tijdens een Srefidensi-feest in een dancing in Paramaribo-Zuid.

Levenslang verminkt

Tijdens de schietpartij met dodelijke afloop raakte agent van politie eerste klasse Ronny Rogers zwaargewond. Hij is verlamd en agent Diego Watson heeft een kogel die hem trof nog steeds in de kaak zitten.

Strafblad

Tijdens het requisitoir en andere momenten gedurende de zitting kwam naar voren, dat de beklaagde een strafblad heeft. Hij was eerder al betrokken bij een levensberoving.

De verdediging

De verdediging, bestaande uit vier personen heeft bij monde van mr. Kanhai om invrijheidstelling van haar cliënt gevraagd. Dit onder andere op grond van het feit, dat is komen vast te staan, dat S.T. de dood van Meiland niet op zijn naam heeft staan.

Onduidelijkheden

Volgens de advocaat zijn er onduidelijkheden rond het tragisch voorval waarbij zijn cliënt betrokken was, maar liep niet vooruit op zijn pleidooi dat nog moet volgen.

Humanitaire overweging

Volgens de raadsman is de beklaagde momenteel opgenomen in het ziekenhuis. Hij achtte daarom zijn invrijheidstelling op humanitaire grond rechtvaardig.

Openbaar Ministerie persisteert

Het Openbaar Ministerie verzette zich hiertegen en persisteerde in alles wat S.T. ten laste is gelegd en noemde het bewijs geleverd.

Pleidooi

De verdediging kreeg Kantonrechter mr. Maitrie Kuldip Singh niet aan haar zijde. Volgens de magistraat heeft het verzoek op invrijheidsstelling op humanitaire basis, geen grondslag. Zij bepaalde, dat de terechtzitting op 10 januari 2023 zal worden voortgezet met het houden van pleidooi. Dan komen de raadslieden van beklaagde S.T. aan het woord waaronder mr. Lobo, mr. Kanhai, mr. Nibte en mr. Baldew.

Maar één beklaagde

Verzamelde informatie luidt: “Tijdens het onderzoek naar het halsmisdrijf is komen vast te staan, dat er meerdere personen betrokken zijn geweest maar er staat slechts één persoon in de beklaagdenbank. De overige betrokkenen lopen op vrije voeten rond. Dit terwijl feiten, getuigenissen, stille getuigen, het forensisch onderzoek en het obductierapport boekdelen spreken.”

Tegenstrijdige verklaringen

“Er zijn meerdere personen betrokken geweest. Er is uit verschillende richtingen geschoten. Er zijn tegenstrijdige verklaringen afgelegd tijdens het politie-, het strafrechtelijk vooronderzoek en in de rechtszaal. Het misdrijf waarbij een dode is gevallen en twee agenten van politie zwaargewond raakten en blijvend letsel hebben opgelopen roept vraagtekens op die om antwoord schreeuwen.”

HD

 

error: Kopiëren mag niet!