Niesha Jhakry (VHP) vraagt aandacht voor kunstmestvoorziening padieboeren

Het Assembleelid Niesha Jhakry (VHP) heeft bijzondere aandacht van de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij gevraagd voor de kunstmestvoorzieningen ten behoeve van padieboeren in Nickerie. De padieinzaai is reeds begonnen en ongeveer drie weken na inzaai moet er bemest worden.

Aan de padieboeren was toegezegd dat er kunstmest tegen “goedkopere” prijzen zou worden binnengehaald, maar volgens de parlementariër ziet ze vooralsnog geen tekenen daarvan. Ze houdt haar hart vast dat er vertraging zal optreden in de kunstmestvoorziening. 

Dagblad Suriname verneemt dat er nog wat oude voorraden kunstmest aanwezig is, doch die wordt tussen de SRD 1.800 en SRD 1.900 per zak van 45 kilogram verkocht. Ook zouden door enkele grote rijstverwerkers/boeren wat ladingen uit Guyana zijn gehaald.

Padieboeren kijken reikhalzend uit naar de “goedkopere” kunstmest die geïmporteerd zou worden. Eerder was bekend geworden, dat er kunstmest zou worden gehaald uit Venezuela op basis van de hernieuwde PetroCaribe-deal.

SS

error: Kopiëren mag niet!