NH installeert commissie die regering moet adviseren in kwestie IAmGold-Zijin

‘Advies verkoop en overdracht aandelen IAMGOLD Corporation in Rosebel Goldmines N.V. aan Zijin Mining Group’ is de naam van een nieuwe commissie die op 22 november werd geïnstalleerd door minister David Abiamofo van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH). 

Deze commissie moet “algeheel advies verschaffen” aan de Staat Suriname in samenspraak met Naarendorp Advocaten N.V., inzake de verkoop en overdracht van de aandelen van IAmGoldCorporation in Rosebel Goldmines N.V. aan Zijin Mining Group. 

Vertegenwoordigers van deze commissie zijn afkomstig van de ministeries van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J); Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZOTI), Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM), Financiën en Planning (FinPlan) en van Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. 

De bewindsman heeft voorafgaand aan de installatie kennisgemaakt met de leden van de commissie en heeft hierbij de acties en werkzaamheden die in samenspraak met voornoemd advocatenkantoor moeten worden uitgevoerd, besproken. De commissie moet binnen enkele weken een technische opinie hebben geproduceerd. 

Abiamofo stelt dat zorg gedragen dient te worden, dat het Surinaams belang te allen tijde beschermd blijft. “Deze industrie levert een significante bijdrage aan de staatskas van Suriname en heeft een enorme spin-off. Om die reden zal de regering er alles aan doen om de toekomst van Rosebel Gold Mines veilig te stellen”, aldus het ministerie van NH.

error: Kopiëren mag niet!