“Hoe gaan we de feestmaand december overleven?”

“De prijzen van basisgoederen blijven stijgen, zolang de koers niet stabiel is gaat dit blijven gebeuren”, zegt een man tegenover de redactie van Dagblad Suriname, “Intussen moeten wij als burgers al SRD 35 tot SRD 38 zelfs betalen voor een kilo suiker, een ei is al voor SRD 7,50 te koop en een kilo rijst voor SRD 30 en soms zelfs SRD 33. Ik weet helemaal niet hoe wij het moeten overleven”, vraagt de man zich hardop af.

“Als vader, man, zoon, broer en inwoner van dit land kom ik helemaal niet uit. Hoe moet ik een voorbeeld zijn voor mijn broertje, hoe moet ik mijn moeder en vrouw voeden als ik aan het eind van de maand al zonder geld zit en hoe moet ik voor mezelf zorgen als man? Ik heb het nog best wel makkelijk, maar voor vrouwen is het veel zwaarder.”

“Ik vraag me echt af wat men van plan is te doen met ons als burgers van het land. Dit is helemaal geen stijl van leven, maar wij moeten het kunnen overleven, anders verliest een ieder de strijd. Je kan het voor nu proberen om het vol te houden en meerdere opties zoeken om aan extra centjes te komen, want ook al werk je op twee plekken, dan nog kom je niet uit. Hoe staat het dan met december?”, vraagt de man zich af.  

TM

error: Kopiëren mag niet!