Amerikaans bier Budweiser

Amerikaans bier Budweiser ‘zal proberen $ 47 miljoen van zijn deal af te persen’ om de officiële bierleverancier te worden voor het WK 2026 in de VS, Canada en Mexico na het last-minute alcoholverbod van de FIFA in Qatar.

De verkoop van alcohol in WK-stadions van Qatar is verboden, maakte de FIFA vrijdag bekend
Budweiser heeft een deal van $ 75 miljoen met de FIFA om de officiële bierleverancier te worden

Het heeft ook een deal van $ 112 miljoen om een ​​monopolie te hebben op de verkoop tijdens het toernooi van 2026
De brouwgigant is nu naar verluidt op zoek om $ 47 miljoen van de 2026-deal te schrappen

Budweiser zal naar verluidt ongeveer $ 47 miljoen van de FIFA vragen na het U-turn-besluit om de verkoop van alcohol in stadions tijdens het WK toe te staan.

Anheuser-Busch InBev, de brouwgigant die eigenaar is van Bud en tientallen andere biermerken, heeft een deal van $ 75 miljoen met de FIFA om de officiële bierleverancier te worden voor het WK in Qatar en heeft naar verluidt al een deal gesloten ter waarde van ongeveer $ 112 miljoen voor de WK 2026 in de VS, Mexico en Canada.

Echter, na de omkering van de FIFA op de verkoop van alcohol in stadions dit jaar, zal Budweiser proberen een aftrek van $ 47,4 miljoen te krijgen op zijn deel van de deal voor het toernooi van 2026.a

error: Kopiëren mag niet!