WK-koorts moet nog op gang komen

Op dag twee van het WK Voetbal in Qatar kreeg Dagblad Suriname enkele interessante reacties van burgers op straat op de vraag hoe zij het WK dit jaar beleven.

Een man geeft aan niet naar het WK te zullen kijken, omdat hij er niet rijker van wordt. Een andere kijkt niet, omdat hij simpelweg moet werken. “Te veel werk, geen WK voor mij, mijn kosten gaan door”, is die reactie. Er zijn ook mensen die helemaal naar het WK toe hebben geleefd. “Ik heb vrij genomen”, zegt iemand vanaf het balkon. “Ik geniet van elk moment van het WK, en ja ik ben voor niemand, maar als Nederland speelt mogen ze winnen, want daar wonen mijn kinderen”, zegt de man. 

Een groep bouwvakkers is ook enthousiast. Een van de heren laat weten al een maand van tevoren inkopen te hebben gedaan. “Ik zei tegen mijn vrouw dat we moeten genieten van groot beeld tijdens het WK dus heb ik een 55” tv aangeschaft. Zometeen ga ik naar huis om naar de wedstrijd Nederland-Senegal te kijken. Ja, het wordt een prachtig WK en ik hoop dat Nederland wint”, besluit de man.

Opvallend is dat bij aanvang van die wedstrijd veel personen nog op straat waren. Dat is weleens anders geweest bij voorgaande edities van ’s werelds grootste voetbalevenement.  

RB

error: Kopiëren mag niet!