Wegen ressort Kabalebo worden gerehabiliteerd

Veel wegen in het ressort Kabalebo verkeren in deplorabele staat. Het commissariaat van het ressort is in actie gekomen om in slechte staat verkerende wegen aan te pakken. 

Districtscommissaris Josta Lewis zorgt voor prettige leefomgeving

Veldwerkers van het Commissariaat Sipaliwini-Kabalebo hebben een groot gat gedicht te Sandlanding en ook grind verspreid bij een slecht weggedeelte te Sandlanding. Op verzoek van districtscommissaris Josta Lewis heeft het bedrijf Baitali N.V. verder de Corantijnlaan gegradeerd. Deze weg verkeerde in een zeer deplorabele staat. De bewoners zijn heel blij met de weg. Bewoners, die dagelijks gebruik maken van de wegen, zijn zeer ingenomen met het besluit om de wegen te rehabiliteren.

Aannemingsbedrijf Baitali hervat asfalteringswerkzaamheden 

 Het aannemingsbedrijf Baitali N.V. heeft zijn werkzaamheden hervat in het dorp Apoera, waar een asfalteringsproject wordt uitgevoerd. De werkzaamheden zijn al een geruime tijd geleden gestart.

Vicepresident Ronnie Brunswijk was maandag 3 oktober zelf geweest naar het westen van Suriname, vanwege het startsein dat gegeven werd voor de asfaltering van de weg naar Apoera. De gemeenschappen van Apoera, Section en Washabo maken allemaal gebruik van deze belangrijke wegen.

“Toen werden de werkzaamheden stopgezet, omdat de arbeiders met pauze in Nickerie waren. De bezem (machine die gebruikt wordt om te asfalteren) hadden ze geleend in Wageningen, waar Baitali ook bezig is met het asfalteren van wegen. Baitali probeert in een keer het weggedeelte dat nog niet geasfalteerd is af te ronden, maar nu vinden ze weer normaal plaats”, aldus de districtscommissaris tegenover de redactie van Dagblad Suriname. Lewis was in het veld en sprak de werknemers toe om hun te bemoedigen en te bedanken voor hun inzet. 

De districtscommissaris juicht de ontwikkelingen toe in haar bestuursressort Kabalebo. 

Ze doet een beroep op de totale gemeenschap om gebruik te maken van de omweg Kabalebolaan en vervolgens de “boro pasi” om te voorkomen dat de werkzaamheden stagneren.

GW

error: Kopiëren mag niet!