Song “Uma” opgedragen aan de vrouw

De Surinaams-Nederlandse zanger, songwriter Oldenstam heeft  het lied “Uma” uitgebracht, opgedragen aan de vrouw. “Uma” is een song in een opgewekt popgenre geworden. Het eindproduct is tot stand gekomen in samenwerking met Nino van NBM en Denzel van Gemert (keys). Oldenstam geeft aan dat de opnames voor de clip stresserend waren. “De clip is opgenomen in Suriname en in die periode regende het veel. Maar, het is toch gelukt om binnen korte tijd met Quincy Alvares (Backbone) wat beelden te schieten.”

De zanger raakte geïnspireerd door Debby Held, die hij al jaren kent. Het tweetal heeft samen in diverse settings gezongen. Toen Debby de tekst van het nummer, welke ze had geschreven, aan Oldenstam wees voelde hij zich aangetrokken tot de tekst. Oldenstam heeft de tekst verder met Debby geperfectioneerd en het uiteindelijke resultaat is een eerbetoon aan de vrouw. 

Het lied beschrijft hoe krachtig de vrouw staat in het leven en wordt bezongen als te zijn een Kankantri boom, die van bovenuit alles ziet en iedereen wegwijs maakt. Met haar warmte en uitstraling die je voelt, geeft zij kracht en doorzettingsvermogen. Je krijgt alle ondersteuning van die ene “Uma” (vrouw) om steeds verder te gaan in het leven. “Uma” is ook voor de man die zijn moeder, tante, zus, dochter, nicht, kortom de vrouw op een voetstuk wil plaatsen.

Het afgelopen jaar heeft Oldenstam zich kunnen bezinnen, vanwege het isolement tijdens de Covid-19 pandemie. 

“Ik heb in die periode heel veel geschreven, de opname van “Uma” gedaan, maar heb het laatste kwartaal van 2021 als niet prettig ervaren, omdat het mij ook heel goed te pakken heeft gehad. Het had een haartje gescheeld of ik had 2022 niet gezien en zou “Uma” uiteindelijk zonder clip zijn uitgekomen, maar goed mijn missie is hier nog niet volbracht, dus ik mag nog heel lang blijven”, aldus de zanger in een gesprek. 

Uit het album Dis’ Na Mi Cd-album (2019) heeft Oldenstam het nummer “Yongu Lobi” in 2020 kort voor Covid-19 uitgebracht, waarop hij tevreden terugblikt. Op dezelfde schijf bezingt hij ook al 2 Uma’s; “Lobi Uma” en “Tangi gi den Uma”. De complete regie van het album, maar ook van dit nieuw lied, lag in handen van Oldenstam zelf.

error: Kopiëren mag niet!