“Ondanks dat ik geen huur hoef te betalen, voel ik wel een lichte klap”

Veel jongeren proberen in deze tijd wat geld te verdienen. Het land is  rijker geworden aan jonge ondernemers, vooral kleine ondernemers. Een eigen business hebben en naar school gaan heeft ook een verandering in het leven van jongeren gebracht.

Enkele kleine ondernemers geven in een gesprek met Dagblad Suriname aan, dat het een hele uitdaging voor ze is. “Je voelt die stress en je wordt op zo een manier wel snel volwassen, maar het doet je goed”, zegt Danisha. Zij is zestien jaar jong,  zit nog op school en heeft haar eigen ruimte waar zij haren vlecht en nagels aanbrengt voor haar klanten. Door de weeks is zij in de middag open en in de weekends ‘s ochtends tot in de avond. Danisha geeft aan dat haar klanten volgens afspraak komen, op zo een manier kan zij haar schoolwerk ook doen.

“Als ik een toets heb dan leer ik wel van te voren. Een dag voor de repetitie neem ik slechts twee klanten aan en daarna neem ik mijn lessen door. Aan het eind is mijn educatie nog belangrijk, dus daar mee maak ik geen grappen”, benadrukt de kleine onderneemster. Ze geeft verder aan, dat ze de volle ondersteuning van haar ouders krijgt. Als haar iets niet lukt, dan valt haar moeder in of haar vader die ook inkopen doet. “Als ik iets moet halen, doet mijn moeder of mijn vader het. Gelukkig kan mijn moeder ook goed haren vlechten, dus zij neemt ook enkele klanten over als ik andere klanten heb bij wie ik nagels moet aanbrengen. Maar, dat komt niet te vaak voor, op enkele feestdagen heb ik die drukte.”

“Ik ben heel blij dat ik mijn hobby heb omgezet in werk, maar nu voel ik ook wat mijn moeder voelt. Ondanks dat ik geen huur hoef te betalen voel ik wel een lichte klap. Het geld komt in mijn hand, maar gaat ook snel weer weg, maar dat is het leven.” Danitsha adviseert kleine ondernemers en de opkomende kleine ondernemers om het niet op te geven. “In het begin ga je heel wat uitdagingen hebben en naderhand ook hoor, maar blijf je inzetten. Aan het eind doe je het voor je eigen toekomst en de me se die je lief hebt.”

TM

error: Kopiëren mag niet!