KPS: ‘The Mobile Prevention on the move’

“We gaan ervoor .De motivatie zit erin”, laat Milton Bisschop woordvoerder van het Korps Politie Suriname, KPS, dinsdagmiddag 22 november weten. In december wil de afdeling Public Relations van de politie starten met de zogenoemde Mobile Prevention. Hiermee wil die afdeling dichter bij de samenleving komen met preventie. 

Er zal gebruik worden gemaakt van een tourbus. Met die bus zal in en door de straten van Paramaribo gereden gaan worden en op strategische en of drukke plekken zal gestopt worden om de samenleving bewust te maken van tal van criminele aspecten. 

“Preventie is nodig en we willen de samenleving voorzien van die info. De bewustwording moet op gang worden gebracht en de criminaliteit moeten wij blijven ontmoedigen”, zegt Bisschop.

In dat kader heeft hij een onderhoud gehad met de districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, Ricardo Bhola. 

De districtscommissaris zei zeer onder de indruk te zijn van dit initiatief en heeft de toezegging gedaan een bijdrage te leveren aan dit project. Ook gaf hij als advies mee om ook met de burgervader van Paramaribo Oost te praten.

Bisschop: “De nodige interventies worden gepleegd en we willen zoveel mogelijk draagvlak hebben. Er worden vervolg gesprekken gehouden met externe actoren die ook een rol zullen vervullen in het geheel. Voor de kick off zal de pers worden uitgenodigd en nader worden geïnformeerd.”

error: Kopiëren mag niet!