Jonge kinderen gaan uit paniek de straat op met zak kleren

Uit een voorlopig onderzoek door de afdeling Jeugdzaken van het Korps Politie Suriname is gebleken, dat de vier jonge kinderen die recent ‘s nachts langs de weg werden aangetroffen, niet zijn gedumpt. De woordvoerder van het KPS, Milton Bisschop, liet zondagmiddag al weten dat de ouders van de kinderen waren  achterhaald zijn en dat de kinderen weer verenigd zijn met de familie.

Update

Zondagavond werd een update gegeven over deze zaak. Dagblad Suriname heeft vernomen dat de kinderen met een tante op bezoek in Suriname zijn. De tante en nog een andere dame zouden naar het Heineken evenement op het Onafhankelijkheidsplein zijn geweest en gingen daarna weer terug naar huis. De kinderen werden gecheckt en ze sliepen allemaal. De tante moest op een gegeven moment levensmiddelen afhalen volgens afspraak. De kinderen werden opnieuw gecheckt en ze sliepen nog steeds. De tante is later teruggekomen en een oma moest de kinderen gaan checken en die kwam tot de ontdekking dat de kinderen waren verdwenen.

De kinderen zijn vermoedelijk in paniek geraakt, omdat er geen volwassenen aanwezig waren. Op een moment besloten zij de zak met hun kleren te pakken en gingen de straat op, waarschijnlijk op zoek naar de tante en/of een andere volwassene. Op camerabeelden zou te zien zijn hoe de kinderen de zak kleren achter zich aan slepen. Het adres werd gauw achterhaald en de woning werd bezocht door agenten. De dames zijn op de afdeling Jeugdzaken geweest en na een goed gesprek met een inspecteur zijn de kinderen aan de dames afgestaan.

Nog onduidelijkheden

Uit de verkregen informatie kan niet direct worden opgemaakt of de kinderen alleen thuis of met de oma, die wordt genoemd, waren achtergebleven. Ook is het niet bekend rond welk tijdstip de tante het huis heeft verlaten om haar levensmiddelen af te halen. Dus is het ook niet bekend wanneer de kinderen van huis zijn weggelopen.

De redactie heeft vooralsnog geen reactie op haar vragen kunnen krijgen.

error: Kopiëren mag niet!