“Je brood van huis brengen is wel handig, maar soms wil ik het even iets anders”

Inmiddels zijn prijzen van belegde broodjes ook gestegen. Enke warung-houders en eigenaren van broodjeswinkels zeggen in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname, dat zij wel rekening hebben gehouden met de schoolgaanden “De prijzen stijgen, maar het leven gaat normaal door. Eten is iets waarvan een ieder houdt en iets lekkers wil ook niemand missen”, zegt Wilma. Zij is eigenaresse van een warung  waar zij warme maaltijden en belegde broodjes verkoopt. Zij geeft aan, dat er niet echt een groot verschil is nadat zij haar prijzen heeft veranderd.

“Je hebt veel mensen die twijfelen of zij een belegd broodje moeten kopen of een warme maaltijd. Een portie bami kan men al krijgen vanaf SRD 75 tot SRD 150 en een broodje met zoutvlees kost SRD 65, dus je hebt veel mensen die zich afvragen wat zij moeten doen. Ik kan van geluk spreken, omdat mijn zaak dicht bij een school is. Dus belegde broodjes gaan dan op zo een manier goed. Je hebt wel je mindere dagen, maar ik verkoop”, zegt Wilma.

“Je hebt de jongere kinderen die vaak genoeg een broodje worst of kip kopen. Voor de rest heb je wel vis en de andere dingen, maar die worden niet zo vaak verkocht. Voor de schoolkinderen zijn de broodjes met worst of ei en kip tussen SRD 10 en SRD 15 en de broodjes met de andere lekkere dingen, zoals vis of zoutvlees, kosten tussen de SRD 25 en SRD 30.  Als ondernemer ga je offers moeten brengen om je klanten te houden. Het werkt nu nog voor mij, maar als de prijzen weer omhoog gaan, ga ik genoodzaakt zijn mijn prijzen ook te verhogen”, zegt Wilma.

“In de meeste gevallen heb je veelal niet echt de tijd brood te maken als je uit huis gaat. Dus een broodje koop ik vaak of een lekkere warme maaltijd”, zegt een burger. “De prijs speelt vaak een rol, maar als je honger hebt dan let ik even niet erop. Je brood van huis uit brengen is wel handig, maar soms wil ik het even iets anders.”

TM

error: Kopiëren mag niet!