60 jaar Waldy Simson (deel 19)

“… Ik dank U Heer voor alle zegeningen die U aan mij geschonken heeft … !!!” Ook uit de eerste versregel uit de tekst van het lied Mijn dank, geschreven door de veelzijdige kunstenaar Waldy Ricardo Simson, valt op te merken dat bewust dankbaar zijn voor aan hem door God geschonken talenten voor Simson een vaststaand feit is. Mijn dank is onder andere ook opgenomen op de CD Sapatiya die uitgegeven is geworden door het mannenkoor Maranatha Suriname ter fondsvorming voor deelname aan een editie van het Harmonie korenfestival in Duitsland. 

Simson is vandaag precies zestig jaar terug geboren als vierde van de zes kinderen die zijn moeder Marie Johanna Valpoort in Paramaribo, Suriname ter wereld heeft gebracht. Als vierjarig kind mocht hij zijn klas vertegenwoordigen op de kerstviering van de Otto Tankschool der E.B.G.S in de Grote Stadskerk in Paramaribo.

Simson is mede door zijn sterk geloof in God, een enorme liefde voor het fenomeen kunst en meer dan keihard en steeds gerichter werken als autodidact, uitgegroeid tot een kunstenaar die nationaal en internationaal binnen onder andere de kunstdiciplines: poëzie, muziek, keramiek, schilder-, tiffany-, graveer-, mozaïek-, en papiersnijwerkkunst niet onbelangrijke prestaties af heeft mogen zetten zoals het verzorgen van een solo expositie in Zuid-Afrika in het kader van de negentigste verjaardag van Nelson Mandela. Bij die gelegenheid heeft hij Mandela mogen ontmoeten en werd er kunst door hem gemaakt opgenomen in de collectie van kunstwerken van het Nelson Mandela Museum … !!!

Simson heeft zijn kunst met steeds groeiend succes diverse keren mogen exposeren in Nederland, Suriname, Aruba, Bonaire, Jamaica, Zuid-Afrika en België. Zeer spoedig zullen de activiteiten in het kader van 60 jaar Waldy Simson afgesloten worden met een schenking aan de Louis Brailleschool en De vroegbegeleiding die beide ressorteren onder de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname (Blindenzorg).

Verder mag verwacht worden dat Simson aan onder andere Surinaamse en Nederlandse media interviews zal afstaan waarin hij  terug zal blikken op vooral zijn artistieke loopbaan. Waldy Simson bedankt ook via dit medium vanuit het diepste van zijn hart een ieder die op welke wijze dan ook positief heeft bijgedragen aan zijn artistieke ontwikkeling waardoor hij met zijn kunst mag amuseren, inspireren en verlichten … !!!

Mijn dank

Vers 1: Ik dank U Heer voor alle zegeningen

die U aan mij geschonken heeft 

mijn leed wou U daardoor heel dragelijk maken

met nieuwe kracht kon ik weer voort

‘kreeg meer hoop en geloof in Uwe goedentierenheid

Vers 2: Vreugd’ en geluk bracht U weer in mijn leven

aen daad waarvoor ik U vereer

Alom zeg ik u bent mijn Heer en Meester

die mij nieuw leven schenken wou

dank daarvoor goede Heer dat u mij uitverkoren heeft

Waldy Simson

Uit het boek: Liederen en Gedichten van Simson 

“… Geef kunst een waardevolle plaats in uw leven … !!!”

error: Kopiëren mag niet!