Suriname Jazz Festival luidt ‘nieuw tijdperk’ in met jong bestuur aan het roer

De Stichting Suriname Jazz Festival, opgericht in 2002, wordt nu geleid door een nieuw en jong bestuur. In het goed bezochte Surinaamsch Rumhuis werd woensdag ‘het nieuwe tijdperk’ van de stichting feestelijk ingeluid.

Het nieuwe team onder leiding van de nieuwe voorzitter Rolinzo Huur, presenteerde enthousiast de plannen aan het aanwezige publiek. Centraal hierbij stond het thema ‘A New Era: More Than Just A Festival’. “We willen meer dan alleen het festival in oktober. We willen meerdere events per jaar, muzikale uitwisselingsprogramma’s en muziekeducatie”, aldus Huur.

Middels deze activiteiten wenst de stichting invulling te geven aan haar kernwaarden het stimuleren van muzikale educatie in Suriname en de regio, het koesteren van de Surinaamse Jazz cultuur, het versterken van internationale muzikale relaties en diversiteit in het muzikale aanbod.

Na de officiële inluiding kon het publiek genieten van top Surinaams muzikaal talent waaronder de gerenommeerde bassist Jason Eduwaiti en onze ‘Loli singing goddess’ Norma Santé. Samen met de band presenteerden zij hun eigen unieke versie van Surinaamse Jazz.

Het nieuw bestuur wordt compleet gemaakt door Lygia Mitrasingh (ondervoorzitter), Darren Sarijoen (secretaris) en Christel Echteld (penningmeester). 

(Foto: van links naar rechts Lygia Mitrasingh, Rolinzo Huur, Christel Echteld, Darren Sarijoen)

error: Kopiëren mag niet!