Strong Event leger moet operationele paraatheid militairen verhogen

Proactieve militairen en een betere band met de gemeenschap. Dit is waar het ministerie van Defensie naar heeft gestreefd met het organiseren van het Strong Event for Men and Women zondag 20 november op de appelplaats van de Memre Buku.

Militairen én burgers namen deel aan diverse competities in het gewichten trekken en tillen. Het ging om Buss Pull, Hand Over Hand Buss Pull en Car Deadlift. 

De initiatiefnemers waren Wikash Ramsaran en echtgenote Sujata Ramsaran-Balradj, die beiden dit jaar nationaal kampioen weightlifting werden. 

Ramsaran is sergeant in het Nationaal Leger en daarnaast trainer van een groep vrouwelijke powerlifters. Hij zegt, dat er in het buitenland vaker evenementen voor vrouwelijke weightlifters en bodybuilders worden georganiseerd. Hij vatte het plan dit ook in eigen land te doen en legde dit voor aan de legerleiding. Het voorstel om op het kazerneterrein enkele power events te organiseren voor militairen en burgers werd met open armen ontvangen. 

Tijdens deze activiteit waren ook Defensie-minister Krishnakoemarie Mathoera en bevelhebber Werner Kioe A Sen aanwezig, die zich  ingenomen toonden met het initiatief. Volgens hen verhoogt dit soort activiteiten de operationele paraatheid bij de militairen. 

Sport en optimale fysieke gesteldheid zijn hierbij van wezenlijk belang. “Wij van de legerleiding staan hier honderd procent achter, omdat wij proactieve militairen willen hebben en in het kader van de civiel-militaire relatie een betere band met de gemeenschap willen creëren. Defensie is niet iets van de militairen alleen”, sprak bevelhebber Kioe A Sen. 

Bij het onderdeel Buss Pull en Hand Over Hand Buss Pull moest een legerbus tot op een bepaalde afstand getrokken worden en Car Deadlift hield onder meer in het tillen van een auto binnen een bepaalde tijdspanne. In totaal namen vijf vrouwen deel aan Strong Event, aldus het ministerie van Defensie in een persbericht.

error: Kopiëren mag niet!