Ronaldo gokt op WK om zijn reputatie te herstellen.

Het is niet voor het eerst dat Cristiano Ronaldo erop vertrouwt dat hij op het grote podium presteert.

Een man met een schijnbaar grenzeloos zelfvertrouwen worstelt om de effecten van leeftijd op het WK te accepteren om een ​​glorieus slotstuk van zijn opmerkelijke carrière te lanceren.

Zijn explosieve interview met Piers Morgan deze week heeft de weg geëffend voor een paar weken op alles op alles te zetten voor de 37-jarige Portugese aanvaller en liet hem weinig ruimte om te manoeuvreren als het misgaat.

Het is nogal een gok. Maar voor Ronaldo, die zijn eigen verhaal heeft geschreven in een met trofeeën beladen carrière, is het onwaarschijnlijk dat er zelfs maar aan een mislukking is gedacht.

Hij heeft er heel bewust voor gezorgd dat de focus op hem ligt in Qatar door publiekelijk oorlog te voeren met Manchester United en zichzelf in de markt te zetten.

De vraag is of het een geval van zelfgeloof of zelfbedrog is.

Van de 21 wedstrijden van United dit seizoen was Ronaldo bij 16 wedstrijden betrokken en scoorde hij slechts drie doelpunten.

Het WK is zijn kans om dat punt te bewijzen, want als hij zijn clubvorm meeneemt naar het toernooi, is het moeilijk te weten waar hij de volgende keer zal opduiken.

De Premier League-club reageerde door te zeggen dat het “passende stappen had genomen” naar aanleiding van zijn acties. De beëindiging van zijn contract is een mogelijke uitkomst.

Zelfs als vrije speler vormt Ronaldo’s gerapporteerde salaris van ongeveer 500.000 pond ($ 590.000) per week een aanzienlijke hindernis voor andere geïnteresseerde clubs. Daarom is het zo belangrijk voor hem om het bewijs te leveren dat hij nog steeds op het hoogste niveau kan presteren.

error: Kopiëren mag niet!