Minister Amoksi spreekt waardering uit voor personeel SEH AZP voor behandeling verkeersslachtoffers

Het ministerie van Justitie en Politie is ingenomen met de inzet van het personeel van de Spoedeisende Hulp (SEH) bij de behandeling van verkeersslachtoffers. Tegen deze achtergrond heeft de SEH van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) op vrijdag 18 november bezoek gehad van een delegatie onder leiding van minister Kenneth Amoksi. Hierbij was ook de leiding van het Verkeersveiligheidsinstituut (VVI) aanwezig. 

De bewindsman heeft bij deze gelegenheid een plakkaat – met daarop de tekst “Suriname is blij met een hulpverlener zoals u, grantangi!” – overhandigd aan medisch directeur Lindy Liauw-Kie-Fa.

Minister Amoksi sprak zijn dankbaarheid uit aan het SEH-personeel. “Jullie doen geweldig werk hier en ik weet precies hoe druk het hier kan worden.” 

De minister drukte het SEH-personeel op het hart begrip te blijven tonen voor het verdriet van familieleden van verkeersslachtoffers. Evenals de bewindsman sprak ook directrice Joanne Adraai van het Verkeersveiligheidsinstituut haar erkentelijkheid uit aan de verpleegkundigen van het SEH. “Zij staan altijd klaar om de slachtoffers op te vangen, onder welke omstandigheden dan ook. Wij laten hen middels deze geste zien dat wij hen daar zeer dankbaar voor zijn”, aldus directeur Adraai. 

Na de overhandiging kreeg minister Amoksi een rondleiding op de SEH, waarbij hij ook de kinderkamer voor jonge verkeersslachtoffers bezocht. 

Wandelloop in kader Internationale Dag van Verkeersslachtoffers

Overigens hield het Verkeersveiligheidsinstituut zaterdag een wandelloop in het kader van de Internationale Dag van de Verkeersslachtoffers, die jaarlijks op de derde zondag van november wordt herdacht. Aan deze wandelloop hebben 400 mensen deelgenomen die 5 kilometer hebben afgelegd.

Het Verkeersveiligheidsinstituut wil met deze en andere activiteiten aandacht vragen voor verkeersslachtoffers, zodat zij geen vergeten groep worden. Tegelijkertijd wil het VVI in de samenleving bewustwording creëren over haar gedrag in het verkeer en veilig gedrag stimuleren. 

Het ministerie van Justitie en Politie, waaronder de VVI valt, is bezig met het opzetten van een fonds waaruit verkeersslachtoffers de nodige financiële en of materiële steun kunnen krijgen na hun verkeersongeval.

error: Kopiëren mag niet!