Jaarlijkse Su Aid inzamelingsactie van start

De inmiddels jaarlijks terugkerend Su Aid inzamelingsactie is zondag van start gegaan. De eerste donatie werd door districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost gedaan.

Dit jaar is de stichting van plan in te zamelen ten behoeve van het Leger Des Heils en de Stichting Single Mothers Project.

Het inzamelen zal geschieden bij Hotel Torarica tijdens de WK aktiviteiten van 20 november tot en met 18 december. Vorig jaar heeft de organisatie in 7 weken SRD 2.5 miljoen opgehaald. De opbrengst was bestemd voor het Nationale Nierdyalise Centrum dat dringend aan renovatie toe is. 

Inzamelingsactie en loterij 

Zoals voorafgaande jaren zal ook dit jaar financiële verantwoording worden afgelegd door Stichting Su Aid. Om het inzamelen makkelijker te maken mag men ook via sms een donatie doen. Om deel te nemen aan de sms-campagne moet de deelnemer in het bezit zijn van een Telesur en/of Digicel nummer en het woord ANU sms’en naar 1919 tegen een tarief van SRD 10. 

Er wordt ook een loterij gekoppeld aan de actie. Het aantal trekkingen zal de organisatie in samenspraak doen met de Nationale Loterij Suriname. Er zullen weekprijzen verloot worden door de organisatie en aan het eind wordt een hoofdprijs in de vorm van 2x een tankbon en 2x een shoppingbon ter waarde van SRD 6.500 verloot. 

Duurzame projecten 

Su Aid is een initiatief om inzamelingsacties te doen voor goede doelen, met behulp van het bedrijfsleven, crowd-funding en multimedia. De aanzet voor Su Aid werd gegeven door Asgar Koster, Sidney Grunberg en Giwani Zeggen. Op 10 december 2014 ging Su Aid van start onder de slagzin ‘Gi Wan Anu’ (Geef/Help een hand). Vanaf 2015 opereert Su Aid als stichting. 

Elk jaar in december vindt er een inzamelingsactie plaats voor een goed doel. Su Aid stelt daarbij één belangrijke voorwaarde: het project moet duurzaam zijn.

error: Kopiëren mag niet!