“Geen vuurwerk, tra fasie no de”

Enkele ouders en winkeliers geven in gesprek met een redactrice van Dagblad Suriname aan, dat zij niet zeker zijn of zij vuurwerk zullen gaan afschieten rond de komende jaarwisseling. Vele ouders geven aan dat, jaren terug je veel kinderen had die uitkeken naar het afschieten van vuurwerk, maar dat is helaas veranderd.

“Ik kan me nog heugen toen ik met oud op nieuw een hele zak vuurwerk kreeg van mijn vaders werkplaats en ook nog van enkele bekende ondernemers. Nu is dat heel anders”, zegt Kail.

“Mijn mijn kind krijgt niets en niemand geeft ook wat. Het lijkt alsof kinderen verwennen helemaal niet meer kan. Als ouder zelf kan het ook niet, dankzij de hoge prijzen. Ik ga helemaal geen vuurwerk kunnen kopen, ik kom al niet uit en de kinderen gaan het wel missen, maar tra fasie no de. Een vuurwerk dat heel bekend is bij de kinderen, waaronder de pop pop, was jaren terug nog SRD 0,50. Ik kon het ook nog kopen toen het SRD 2,50 werd, maar vorig jaar werd die al voor SRD 15 verkocht en dat kan ik me nu niet permitteren. Voor je denkt gebruik je een doos, dus ik kocht het vaak groot, maar van het jaar niet hoor.”

Enkele  winkeliers geven op hun beurt aan, dat zij van het jaar geen vuurwerk zullen verkopen. “Vorig jaar zat ik nog met veel vuurwerk in mijn kasten en heb aan het eind ook niet echt veel kunnen verkopen.” Dus van het jaar doet hij het even anders.

“Ik onderschat niemand, maar denk ook niet dat de klanten zo geïntroduceerd zullen zijn. Ik investeer liever in dingen die nodig zijn of weet dat men het kan gebruiken in deze moeilijk tijd. Geld maken gaat altijd in de mens zitten, maar investeren in iets dat meer zal brengen is belangrijker”, aldus de winkelier. 

TM

error: Kopiëren mag niet!