Adams van USMNT wordt de jongste aanvoerder op het WK na het nemen van de armband

Tyler Adams zal aanvoerder zijn van het Amerikaanse team op het WK, op 23-jarige leeftijd de jongste van het toernooi van dit jaar en de jongste voor de Amerikanen op de voetbalshowcase sinds Walter Bahr in 1950.

Adams, de laatste van de 32 aangekondigde aanvoerders voor het WK van dit jaar, is pas de tweede onder de 30 jaar. De Engelse aanvaller Harry Kane is 29 en is aanvoerder van de Three Lions sinds het WK 2018, toen hij 24 was.

Dat maakte de Amerikaanse coach Gregg Berhalter zondag bekend, de dag voordat de Amerikanen tegen Wales spelen in hun eerste WK-wedstrijd sinds 2014.

Adams, uit Wappinger, New York, was negen keer eerder aanvoerder van het nationale team, waaronder zeven overwinningen, één verliespartij en één gelijkspel.

error: Kopiëren mag niet!